Participativni proračun

Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Predlog ni izvedljiv v sklopu Participativnega proračuna saj zemljišče ni v lasti MOK. Predlog se ne umesti v glasovanje.

"FITNES PARK RAKITOVEC" OB VEČNAMENSKEM IGRIŠČU

IGOR MIKLAVČIČ  –  11. 07. 2020  –  Območje 6

Zakaj ta predlog?

1. Uporaba fitnesa na prostem ima številne pozitivne učinke pri vse starostnih skupinah in omogoča aktivnejšo izrabo prostega časa.

2. Zaradi oddaljenosti našega kraja  od krajev, kjer bi se naši krajani lahko vključili v rekreativne aktivnosti in telovadne skupine.

Katero temo,težavo ali izziv predlog naslavlja?

Realizacija projekta bo spodbudila k aktivnemu in zdravemu načinu življenja in več druženja pa tudi korak bližje celotni ureditvi športnega parka. Opremljen fitnes park bi bil odprt za domačine in obiskovalce.

Kaj je bistvo vašega predloga?

Omogočiti rekreativne aktivnosti v domačem kraju. Postavitev medgeneracijskega fitnes parka in njegova uporaba bo povezovala mlajše, odrasle in starejše v aktivno vadbo na telovadnih orodjih ter rekreacijo z lastno težo, ki ojačajo večinski del mišične mase.

Kaj se bo zgodilo?

Upoštevajoč prebiti prosti čas za uporabo sodobnih informacijskih tehnologij in orodij, kjer okrni večina mišic,bi uporaba oz. vadba v takem kompleksu vzpostavila ravnotežje telesa in duha.

Katere aktivnosti je potrebno izpeljati?

Določitev mikrolokacije v merah: 15x10 metrov, načrt postavitve naprav s priporočili stroke, gradbena dela za ureditev podlage in nadstreška, ureditev potrebne infrastrukture-elektrika, voda... in nabava kakovostnih naprav ter strokovna postavitev z navodili varne uporabe.

Kje konkretno naj bi se projekt izvedel?

Rakitovec, športni park, kjer je večnamensko igrišče. 

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

V letu 2021, kadarkoli.

Kaj bi se poizvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Kakovost izrabe prostega časa,manj uporabe orodij modernih informacijskih tehnologij, boljši pogoji za zdrav in aktiven življenski slog, več druženja v živo.

Kakšna je pričakovana vrednost projekta?

Okvirna vrednost projekta je 15.000 Eur z DDV.