Participativni proračun

Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Predlog ni izvedljiv v sklopu Participativnega proračuna saj zemljišči nista v celoti v lasti MOK. Predlog se ne umesti v glasovanje.

LABOR: Igrišče s košarkarskim košem in otroškimi igrali

TadejK  –  11. 07. 2020  –  Območje 5
SLIKA_PRI_CERKVI.jpg
SLIKA_PRI_CERKVI.jpg

Otroci in mladi, ki živimo v vasi Labor pogrešamo urejeno površino z igrali in igrišče s košarkarskim košem. Trenutno naši otroci in mladi, ko se želijo igrati in družiti na takih površinah se morajo odpeljati do sosednje vasi, ki je vsaj 2 km oddaljena, pa še tam jim uporaba igral in igišča ni zagotovljena, saj so večkrat zasedena, zaradi prirejenih rojstnodnevnih zabav za otroke. Zaradi tovrstnih težav in izzivov ter zaradi naraščanja števila otrok in mladih v naši vasi, menimo, da je ureditev oz. postavitev takih površin nujno potrebna.

 

Predlagamo ureditev igralne površine z igrali in postavitev košarkarskega koša v vasi Labor. Postavitev in ureditev tovrstnih površin bi pripomogla našim otrokom in mladim kvalitetnejše druženje in krepitev zdravja.

Na prostih površinah, ki jih je v vasi veliko, bi bilo potrebno izvesti poravnavo in utrditev terena. Za vgradnjo konstrukcije koša je potrebno zagotoviti armirani betonski temelj izdelan po zahtevah dobavitelja konstrukcije koša. Za samo igralno površino bi bilo potrebno zbetonirati/asfaltirati površino vsaj 10x10 m.
Pod igrali predlagamo postavitev "tartana" ali kakšne druge mehke umetne mase, ki vsaj malo ublaži udarce pri morebitnih padcih. Za počitek in za starše najmlajših predlagamo postavitev dveh klopi.

Na voljo sta vsaj dve primerni površini in sicer: 

  • pri cerkvi (parcela št.: 966/3 k.o. Boršt)
  • "u Peskouljah"  oz. v borovem gozdičku pred vasjo, kjer je včasih (50 let in več nazaj) dejansko bilo vaško igrišče (parcela št.: 634/5 k.o. Boršt)

Želimo si, da bi bil projekt izveden v proračunskem letu 2021.

Po izvedbi bi se predvsem izboljšala kvaliteta preživljanja prostega časa otrok in mladih ter krepitev zdravja. Nove površine bi bile odlična motivacija za druženje in rekreacijo. Otrokom in mladim za rekreacijo in kvalitetnejše druženje se ne bi bilo potrebno peljati v oddaljeno vas, kjer jim igranje vsakokrat ni zagotovljeno.

Vsebina Znesek z DDV
Nakup koša 1000
Nakup igral in klopi5000
Ureditev terena10000
Skupaj 16000