Participativni proračun

Ta projekt ni bil izglasovan.

Saniranje plezalnih sten na plezališčih v okolici Ospa (Osp in Mišja peč)

Anonimno oddan predlog  –  11. 07. 2020  –  Območje 6
Plezalisce__Osp.jpg
Plezalisce__Osp.jpg

Plezalne smeri na plezališčih je potrebno redno sanirati/vzdrževati. Plezališča v okolici Ospa so med najbolj poznanimi v Sloveniji in dnevno privabijo številne plezalce iz MO Koper kot tudi od drugod. Potrebno je zagotoviti njihovo varno uporabo (npr. odstraniti majave skale, obrabljena sidrišča ali star svedrovec itd.). Ker je plezanje na naravnih plezališčih "brezplačno" je sredstva za vzdrževanje plezalnih smeri težko pridobiti/zagotoviti. 

Projekt tako naslavlja težavo nevzdrževanih in nepreobljemljenih plezalnih smeri v okolici Ospa (Osapska stena in Mišja peč).

Predlagamo, da se z 20.000 EUR poskrbi za vzdrževanje obstoječih smeri in njihovo preopremljanje, kolikor se jih lahko vzdržuje in opremi v višini teh sredstev. 

S Planisko zvezo Slovenije oz. s pobudniki projekta OSP se stopi v stik, da pripravi seznam plezalnih smeri, ki jih je potrebno vzdrževati in preopremiti na Osapski steni in Mišji peči. Na podlagi tega, se oblikuje povpraševanje za vzdrževanje in preopremljanje potrebnih smeri. Se izbere izvajalca, ki izvede vzdrževalna dela in preopremljanje. 

Na dveh plezališčih - Osapska stena in Mišja peč.

Čim prej. 

Plezalne stene v okolici Ospa bi bile vzdrževane in varne.

Vsebina Znesek z DDV
Vzdrževanje in preopremljenje plezalnih smeri na Osapski steni in Mišji peči 20000
Skupaj 20000

Dokumenti

Vrednost projekta

20000 €