Participativni proračun

Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Vrednost predloga ne dosega minimalne zahtevane vrednosti vrednost 5.000 € za posamičen predlog zato je izločen iz glasovanja.

Vključitev mestnih avtobusov v Google Maps - Transit

Anonimno oddan predlog  –  12. 07. 2020  –  Območje 1
Google_Transit.jpg
Google_Transit.jpg

Predlagam, da se Arrivini vozni redi integrirajo v sistem Google Transit. Gre za popolnoma brezplačen dodatek k Google Zemljevidom, ki pomaga uporabnikom načrtovati optimalno pot od točke A do točke B z javnim prometom (avtobusi, tramvaji, vlaki, podzemna ...). Upošteva tudi morebitna prestopanja in zamude. V Ljubljani, Mariboru in Trstu (ter v večini večjih mest v tujini) so mestni avtobusi že dolgo del omenjenega sistema, kar je avtobusnim podjetjem prineslo dodaten dobiček, uporabnikom pa olajšalo izkušnjo. V Kopru so zaenkrat del sistema samo Arrivini medkrajevni in primestni avtobusi ter avtobusi Nomaga (bivši Rižanski prevozi).

Za ilustracijo lahko pogledate primer, kako Google Transit deluje in kako predlaga optimalno pot od parkirišča pri Dolgem mostu do Cityparka v BTC-ju v Ljubljani. 

Avtobusno podjetje se preprosto prek predstavnika registrira in pošlje informacije o voznih redih za linije avtobusov v ustreznem formatu. Obstaja tudi dodatna možnost sinhronizacije v živo, ki pri načrtovanju poti računa tudi zamude in gneče na cestah. 

Menim, da bi Koprčanom, študentom, sezonskim delavcem in turistom, ki obiščejo Koper, ta dodatek zelo koristil, saj bi lahko bolje in lažje načrtovali svoje poti in se pogosteje odločali za avtobus namesto avta ali taksija.