Participativni proračun

Ureditev postajališča za kolesarje na trasi Parenzane za Zadružnim domom Škofije

Anonimno oddan predlog  –  13. 07. 2020  –  Območje 3

Postajališče je kljub urbanemu centru v zadnjem času bilo tarča vandalov, je neurejenega izgleda, oprema je poškodovana. Poškodovane in popisane so betonske klopce ter miza, Lokacija počivališča je na koncu parcele, pod drevesom.

Predlagam zamenjavo klopi in mize ter obnovo pitnika in razmislek o zamenjavi nosilcev za parkiranje koles (obstoječe lahko prestavimo pred slasčičarno Renata, kjer je manjša možnost poškodovaja). Postavi naj se tudi manjša solarna svetilka, ki v nočnem času osvetljuje prostor. Možnost tudi postavitve turistično informativne table z informacijami o točki kjer se kolesar nahaja, okoliško ponudbo hrane in pijače (v bližini sta gostinska lokala). Počivlišče med drugim lahko služi tudi kot družabni kraj za okoliške prebivalce. Še posebej v poletnih mesecih je tam prijetna senca. 

Primer klopi in mize

 

 

Nabava in zamenjava klopi, mize in stojal za kolesa. Obnova pitnika. Postavitev turistični informativne table (lokacija, gostinska ponudba). 

Na počivališču za Zadružnim domom Škofije. 

Leto 2021/2022

Lepši bo izgled pošivališča, prostor bo dobil novo funkcionalnost - počivališče za kolesarje + prostor za druženje tam živečih krajanov. 

Vrednost projekta

5000 €