Participativni proračun

Ta projekt ni bil izglasovan.

Izdaja otroške knjige "Kapljica iz Istre"

Vesna Fabjan Bremec  –  13. 07. 2020  –  Območje 1
IMG_20181115_103415.jpg
IMG_20181115_103415.jpg

Predlagamo izdajo otroške knjige - slikanice po izvirnem besedilu z zgodbo o brezčasnem prepletanju težke istrske zemlje, lahkotnost neopazne čebele in najslajše kar iz vsega tega nastane, pravi medeni zaklad.

Istra je znana po svojem vinorodnem okolišu, po vedno obsežnejših oljčnikih in odličnem oljčnem olju. Manj povdarka damo na tisti pomembnejši del sveta, kateri neopazno opravlja izjemno družbeno koristno delo-oprašuje. Čebele in drugi opraševalci poskrbijo, da imamo cvetoče travnike, sočno sadje in pisano zelenjavo vsak dan na svoji mizi. Sleherni dan bijejo bitko za svoj obstoj in kljub temu, da jim otežujemo delo, se nikoli ne predajo. Neumorno delajo od zore do mraka v pričakovanju ene same nagrade, v Istri zelo redko kapljico nekatarja ali mane.

Knjiga bi se izdala v nakladi 1000 izvodov, s predhodno pripravo, oblikovanjem, izdelano ilustracijo, lektoriranjem, izdelavo in nabavo promocijskega materiala, predstavitve in kritja avtorskega honorarja.

Mestna občina Koper bi lahko knjigo podarila vsem prvošolčkom ob vstopu v osnovno šolo, šole bi ga lahko uporabljale kot učno gradivo širokega pogleda na ljudsko izročilo, varovanje okolja itd. Lokalni čebelarji bi lahko knjigo predstavili med obiskom osnovnih šol ob Slovenskem tednu hrane oz. Slovenskem tradicionalnem zajtrku  in s tem vzpodbujali radovednost in prepoznavanje okoljske tematike.

Aktivnosti priprave knjige bi se izvedle v letu 2021, z zaključkom najkasneje 2022.

Namen izdaje knjige je vzbuditi že v zgodnjem otroštvu pripadnost do lokalnega okolja, kulturne dediščine in vse kar iz tega izhaja, spoštovanje do narave, opazivanje manj opaznega okolja okoli sebe.

Vrednost projekta

11000 €