Participativni proračun

ODTIS PRIHODNOSTI

Anonimno oddan predlog  –  21. 07. 2020  –  Območje 1
ODTIS PRIHODNOSTI
ODTIS PRIHODNOSTI

Pobuda ozelenitve naše občine, s sodelovanjem otrok v šolah ali vrtcih in razumevanje pomembnosti dreves za okolje v katerem živimo. Drevesa so del naše prihodnosti, ključno vlogo imajo v soočanju z vidnimi klimatskimi spremembami danes in v naslednjih desetletjih. Prav zato so otroci tisti, ki lahko kaj spremenijo, tako da danes ustvarijo odtis njihove prohodnosti.

Posaditev dreves s pomočjo otrok v vrtcih in šolah. Z delavnico jih naučiti o njihovi pomembnosti in vzdrževanju. Z risbami pri najmlajših, pa do raziskovalnih del pri starejših. Končna razstava v Taverni ali novem parku s prikazom vsem občanom, pomembno vlogo dreves okoli nas. Ne samo za zniževanje temperature, čiščenje zraka, ustvarjanje sence, so drevesa tudi najlepša dekoracija.

Strokovni kader vrtnarije Marjetice Koper naj izbere primerno drevo za posaditev, s povdarkom na avtohtone sorte. Skupaj z otroki v vrtcih in šolah, tudi glede na velikost površine  ki je na voljo, izvedejo posaditev drevesa ali dreves. Sledi kratka delavnica ustvarjanja za najmlajše pa do bolj zahtevnih prispevkov za večje. Vsa dela se skupaj razstavijo v Taverni v Kopru ali v novem parku ob morju.

V sodelovanju z vrtci in šolami s pomočjo strokovnih delavcev vrtnarije Marjetice Koper. V celotni Občini Koper.

Jeseni ali v pomladi.

Boljša prihodnost.

Vsebina Znesek z DDV
drevesa 5000
Skupaj 5000

Vrednost projekta

5000 €