Participativni proračun

Ta projekt ni bil izglasovan.

Kopalni avtobus Škofije - Ankaran - Koper

Maja Lavtižar  –  21. 07. 2020  –  Območje 3
avtobus.jpg
avtobus.jpg

Sosednja občina Ankaran je že pred leti uvedla kopalni avtobus, s kateim so občanom omogočili lažji oz. enostavnejši dostop do morja. Po podobni poti bi lahko stopili tudi nekateri deli koprskega zaledja, ki se smiselno navezujejo na že obstoječo linijo. Na avtobusno linijo ki jo v poletnih mesecih organizira in financira občina Ankaran bi enostavno priključili še Škofije. Vse zainteresirane, bi avtobus pobral pred Osnovno šolo Škofije.

Predlagam uvedbo kopalnega avtobusa v navezavi z avtobusno linijo občine Ankaran, ki bi se podalšala do Škofij. V kolikor se izkaže, da to ni mogoče, predlagam uvedbo ločenega avtobusa ki bi vozil do Žusterne in Kopra. Prevozi bi se v prvem primeru prilagodili voznemu redu, ki jih je postavila občina Ankaran, če bi se slednje izkazalo kot neizvedljiva možnost, bi avtobus med tednom vozil 2x dnevno v obe smeri, čez vikend in praznike, pa bi se frekvenca prevozov podvojila.

Potrebno bi bilo podpisati pogodbo z avtobusnim prevoznikom ter uskladiti vozni red in grafiko na avtobusu. V kolikor Občina Ankaran na tak način sodelovanja ne bi pristala, bi podredno organizirali samostojen prevoz v Koprer in Žusterno.

Izvajal bi se na realciji Škofije - obalna kopališča občine Ankaran oz. podredno Koper

Projekt bi se izvajal v času šolskih počitnic. Od 1.7. do 1.9. 2021 in 2022

Izboljšala bi se dostopnost do plaž. Izboljšale bi se prometne zagate povezane s parkiranjem.

Vrednost projekta

20000 €

Občasni poletni avtobus relacija Škofije - Koper do porabe sredstev.