Participativni proračun

Ta projekt ni bil izglasovan.

Ustanovitev Centra za ustvarjanje in dobro počutje v Kopru

Barbara  –  22. 07. 2020  –  Območje 1
dobra glina
dobra glina

Ukvarjanje z umetnostjo in rokodelstvom je prepoznano kot dejavnost, ki obogati življenje in pomaga razvijati odpornost na vsakodnevne težave in strese. V lokalni skupnosti pogrešamo ponudbo rokodelskih in kreativnih dejavnosti, dostopno najširšemu krogu prebivalcev, ki bi povezovala poznavanje tradicije, kulture ter ustvarjalnost z osebno rastjo in dobrim počutjem posameznikov.

V Centru se bodo odvijale naslednje dejavnosti:

  • oblikovanje gline, učenje uporabe lončarskega vretena ter poslikava izdelkov
  • poznavanje in obujanje kulturne dediščine, starodavnih tradicij in praznikov z uporabo različnih medijev, kot je glina, tradicionalna kuhinja, zdravilne rastline
  • animacija z ustvarjalno dejavnostjo
  • odprt prostor za ustvarjanje rokodelcev ter možnosti razstavljanja njihovih del
  • promocija zdravih življenjskih navad.

 

Pridobiti in opremiti ustrezen prostor. Pri opremljanju bomo uporabili čim več recikliranega pohištva. Promocija in izvajanje delavnic. Skupina motiviranih mentoric z znanji in izkušnjami na področju dela z ljudmi ter usposobljenostjo za izvajanje delavnic je že na voljo. V souporabo lahko dajo tudi nekaj opreme za oblikovanje gline.

Predvidoma v starem mestnem jedru, kjer bi razstavljena dela privabljala udeležence, vendar bi lokacija lahko bila tudi izven mestnega jedra.

Vzpostavitev Centra v prvih mesecih leta 2021, izvajanje delavnic pa celo leto.

Koper bo pridobil kreativni center, prebivalci pa možnost učenja, ustvarjanja in kakovostnega preživljanja prostega časa. Ustvarjalci pridobijo prostor, kjer bodo lahko realizirali svoje ideje. Potencialno bo Center lahko sodeloval pri izvedbi Evropske prestolnice kulture 2025.

Vsebina Znesek z DDV
najem prostora 8000
ureditev in oprema7000
izvajanje delavnic prvo leto5000
Skupaj 20000

Vrednost projekta

20000 €