Participativni proračun

Ta projekt ni bil izglasovan.

Širitev in nadgradnja dejavnosti Centra za ustvarjanje in dobro počutje v Kopru

Barbara  –  22. 07. 2020  –  Območje 1
ponovno uporabljeno in razstavljeno
ponovno uporabljeno in razstavljeno

Ukvarjanje z umetnostjo in rokodelstvom je prepoznano kot dejavnost, ki obogati življenje in pomaga razvijati odpornost na vsakodnevne težave in strese.

Ustanovitev Centra je bila vsebina predloga za proračun 2021, v tokratnem predlogu širimo ponudbo ustvarjalnih delavnic.

Ponudbo rokodelskih in kreativnih dejavnosti, dostopno najširšemu krogu prebivalcev, ki povezuje poznavanje tradicije, kulture ter ustvarjalnost z osebno rastjo in dobrim počutjem posameznikov v tem predlogu nadgrajujemo z novimi dejavnostmi.

V letu 2022 bomo ponudbi Centra dodali še:

  • delavnice šivanja in preoblikovanja starih oblačil v uporabne predmete
  • delavnice tradicionalne in multikulturne kuhinje in peke
  • povezovanje vsebin s fotografijo, raziskovanje komunikacije preko tega medija
  • delavnice za zaključene skupine: ustvarjalno praznovanje rojstnega dneva, oblikovanje timov za delovne organizacije, družinsko ustvarjanje...
  • ustvarjalne vsebine po željah naših obiskovalcev.

Prostor bomo dodatno opremili in pričeli izvajati nove delavnice. Mentorji z znanji in izkušnjami na področju dela z ljudmi ter usposobljenostjo za izvajanje delavnic so že na voljo. 

V letu 2022 bo naloga Centra tudi razvoj dejavnosti z namenom ohranjanja Centra tudi po izteku tega proračunskega obdobja.

Predvidoma v starem mestnem jedru, kjer bi razstavljena dela privabljala udeležence, vendar bi lokacija lahko bila tudi izven mestnega jedra.

Projekt širitve dejavnosti Centra za ustvarjanje in dobro počutje bi se izvedel v letu 2022.

Mesto bo dobilo kreativni center, ki bo živel s prebivalci in se razvijal v skladu z njihovimi pričakovanji. Preživljanje prostega časa bo pridobilo novo kakovost. S preoblikovanjem starih oblačil bomo prispevali k trajnostnemu razvoju in sooblikovali odgovoren odnos do okolja.

Vsebina Znesek z DDV
najem prostora 8000
dodatna oprema za ustvarjanje1500
izvajanje delavnic10500
Skupaj 20000

Vrednost projekta

20000 €