Participativni proračun

Ta projekt ni bil izglasovan.

Plan investicij v bivši osnovni šoli Koštabona

Anonimno oddan predlog  –  24. 07. 2020  –  Območje 2
Sola_slika_3-min(1).jpg
Sola_slika_3-min(1).jpg

V prostorih bivše osnovne šole se odvija praktično vso družbeno življenje. V šoli potekajo kulturne prireditve ob državnih in drugih praznikih, ki so pomembni za kraj. Praznujemo rojstnodnevne zabave, obletnice porok, opravljamo volitve, praznujemo novoletne zabave in nenazadnje potekajo pogrebščine tako da lahko mirno rečemo, da nas šola spremlja od rojstva do smrti. V zimskih večerih služi šola za druženje predvsem vaški mladini. V dvorani lahko krajani igrajo namizni tenis. Pred leti je v šoli potekala vodena telovadba ter kasneje aerobika.
 
Poleti poteka druženje predvsem na dvorišču pred šolo. Otroci igrajo nogomet, košarko, skrivalnice, rolajo, skejtajo in začenjajo svoje prve vožnje s kolesom. Nekoliko manj mladi igrajo badminton, nogomet, košarko, ipd. Pred leti je Turistično društvo Koštabona, kupilo lesena igrala katera otroci s pridom koristijo. Od izgradnje naprej (še za časa Italije) smo na šolskem dvorišču in v njenih prostorih  zrastle vse generacije.

Šola je ''dom'' Kulturnemu društvu Alojz Kocjančič, saj imajo člani v dvorani redne tedenske pevske vaje kot tudi nastope ob raznih državnih in drugih praznikih. V primeru hudega mraza imajo vaje v zgornjih prostorih, ker je potrebno ogreti manjšo površino prostora. V prostorih šole redno sestankujemo člani Vaškega odbora kot tudi člani Turističnega društva Koštabona.

Obnovo strehe smo opravili krajani v lastni režiji pred dvemi desetletji. V ta namen je bil izveden prostovoljni samoprispevek iz katerega smo financirali nakup korcev ter sukundarne kritine. Vsa potrebna dela smo (kot zapisano) krajani opravili sami.

V dvorani oz. pritličnih prostorih smo z lastnimi sredstvi zamenjali tudi razpadajoča lesena okna z železnimi. Žal so železna okna enojna in energijsko potratna in bi jih smiselno zamenjati z energijsko varčnejšimi. Ravno tako bi smiselno istočasno zamenjati okna v prvem nadstropju, vsaj na pročelju stavbe zaradi vedute samega objekta.

Za izvedbo fasade in keramike na balkonih bi okvirno potrebovali 9.000,00 eur. Ocenjena vrednost ne zajema odstranitev in odvoza obstoječe malte ter izvedbo gradbenega odra. Navedeni opravili bomo poskušali izvesti v lastni režiji oz. z minimalnimi sredstvi. Verjetno bi bilo smiselno sočasno izvesti tudi zamenjavo polken na vseh oknih v prvem nadstropju za kar bi potrebovali po oceni dodatnih 6.000,00 eur, zamenjati je potrebno 6 polken.

Vrednost projekta

20000 €

Komisija je vrednost predlaganih del ocenila na 20.000 € in ustrezno prilagodila predlog.